patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Pasta z tuńczyka z ogórkami konserwowymi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Znakomita, szybka pasta z tuńczyka na kanapki dla każdego małego i dużego. Idealnie pasuje na śniadanie czy na kolacje. Polecam

Pasta z tuńczyka z ogórkami konserwowymi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z tuńczyka z ogórkami konserwowymi

 

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 4 ogórki konserwowe
  • 1 cebula
  • 2 łyżki suszonego kopru lub świeżego
  • sól i pieprz
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu

Sposób przygotowania:

Pasta z tuńczyka z ogórkami konserwowymi
Tuńczyka odcedzam z wody, Ogórki trę na tarce na grubych oczkach. Odcedzam sok jaki puściły w trakcie.

Cebulę drobno siekam. Dodaję jogurt, majonez i pieprz. wszytsko mieszam. Zostawiam w lodówce na min 30 min, by wszytskie smaki ze sobą się połączyły. Ja trzymam taką pastę w lodówce ok 3 dni.

Smacznego.
Pasta z tuńczyka z ogórkami konserwowymi
Ogórki trę na tarce o grubych oczkach. Odsączam nadmiar soku.
Pasta z tuńczyka z ogórkami konserwowymi
Ogórki dodaję do tuńczyka odcedzonego z wody.
Pasta z tuńczyka z ogórkami konserwowymi
Do ogórków i tuńczyka dodaję pokrojnoną drobno cebulkę.
Pasta z tuńczyka z ogórkami konserwowymi
Na koniec dodaję przyprawy oraz składniki sosu. Mieszam.