kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Pasta z tuńczykiem i orzechami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo wyrazisty smak tuńczyka złagodzony jest delikatnym smakiem jajek i serka. Pastę wzbogacają chrupiące rzodkiewki i orzechy włoskie oraz lekko pikantny szczypior. Najlepsza z dodatkiem ciepłego pieczywa!

Pasta z tuńczykiem i orzechami

Składniki:

Pasta z tuńczykiem i orzechami

podstawowe

  • 2 jajka
  • Puszka tuńczyka w sosie własnym
  • ½ pęczka rzodkiewki
  • ½ pęczka szczypiorku/dymki
  • ½ szklaki łuskanych orzechów włoskich
  • 2-3 łyżeczki serka kanapkowego typu Philadelphia
  • sól, pieprz czarny

Sposób przygotowania:

Pasta z tuńczykiem i orzechami
Jajka gotujemy na twardo a następnie studzimy. Rzodkiewkę kroimy w drobniutka kostkę.

Szczypiorek drobno szatkujemy. Jajka ugniatamy widelcem.

Łączymy z tuńczykiem, szczypiorkiem, rzodkiewką, orzechami i serkiem kanapkowych.

Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.

Serwujemy do pieczywa lub grzanek.