Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Pasta z twarożku jajek i chrzanu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Taki twarożek możemy przygotować bardzo szybko,lekko ostry za sprawą chrzanu.Najlepiej podać ze świeżym pieczywem.Na śniadanie lub kolację.

Pasta z twarożku jajek i chrzanu

Składniki:

Pasta z twarożku jajek i chrzanu

 

  • 25 dag białego sera
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 mała cebula
  • 2-3 łyżki śmietany 18 %
  • sól i pieprz do smaku
  • chrzan żurawinowy według uznania

Sposób przygotowania:

Pasta z twarożku jajek i chrzanu
1.Cebulę obrać i drobno pokroić.Jajka obrać ze skorupek i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. 2.Ser biały wymieszać ze śmietaną ,dodać starte jajka i pokrojoną cebulę. 3.Następnie pastę przyprawić do smaku solą,pieprzem i chrzanem żurawinowym.Dokładnie wymieszać. 4.Chrzanu używamy według uznania,w zależności jak ostrą chcemy mieć pastę.