Strona główna Pasta z wędzonego dorsza

Pasta z wędzonego dorsza

Dorsz « poprzedni | następny »
joaska500 - Przepis na: Pasta z wędzonego dorsza offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 283
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Pasta z wędzonego dorsza
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pasta idealna do smarowania pieczywa :) )


trudność: łatwe
czas:

Pasta z wędzonego dorsza - SKŁADNIKI:

Pasta z wędzonego dorsza - PRZYGOTOWANIE:

Z ryby wyjmujemy ości (uważajmy żeby nie została ani jedna!), mięso wkładamy do miseczki. Czerwoną i żółtą paprykę siekamy w drobną kostkę. Ogórki kiszone obieramy i również kroimy w kosteczkę. Jajka uprzednio ugotowane na twardo obieramy ze skórki po czym kroimy w kostkę. Do ryby dodajemy papryki, ogórki, jajka i orzechy. Całość starannie mieszamy. Do pasty dodajemy majonez oraz solimy i pieprzymy do smaku. Gotową pastę z dorsza wkładamy do lodówki na około godzinę przed podaniem. Smacznego : ) ) )


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pasta z wędzonego dorsza (strona 1 z 1)  
staśś

staśś
offline

2012-11-21 06:36
Witaj, fajny pomysł żeby złamać smak ogórkiem kiszonym: zakwasi trochę. No i orzechy super. Coś na podobieństwo sosu tatarskiego:)
Skomentuj
Oceń:
0
edytaha

edytaha
offline

2012-11-21 07:40
Fajna pasta :) Czy rzodkiewkę też dawałaś do środka, czy tylko posłużyła do ozdoby?
Skomentuj
Oceń:
0
joaska500

joaska500
offline

2012-11-21 14:07
edytaha napisał(a):

Fajna pasta :) Czy rzodkiewkę też dawałaś do środka, czy tylko posłużyła do ozdoby?

Tutaj rzodkiewka jest tylko do dekoracji ale sądzę że i dodana do pasty smakowała by ciekawie. Dziękuję za miłe komentarze :)
Skomentuj
Oceń:
0
edytaha

edytaha
offline

2012-11-21 17:27
joaska500 napisał(a):

edytaha napisał(a):

Fajna pasta :) Czy rzodkiewkę też dawałaś do środka, czy tylko posłużyła do ozdoby?

Tutaj rzodkiewka jest tylko do dekoracji ale sądzę że i dodana do pasty smakowała by ciekawie. Dziękuję za miłe komentarze :)

Dzięki za odpowiedź, spróbuję taką zrobić z makrelą :)
Skomentuj
Oceń:
0
joaska500

joaska500
offline

2012-11-21 23:15
edytaha napisał(a):

joaska500 napisał(a):

edytaha napisał(a):

Fajna pasta :) Czy rzodkiewkę też dawałaś do środka, czy tylko posłużyła do ozdoby?

Tutaj rzodkiewka jest tylko do dekoracji ale sądzę że i dodana do pasty smakowała by ciekawie. Dziękuję za miłe komentarze :)

Dzięki za odpowiedź, spróbuję taką zrobić z makrelą :)

Mam nadzieję że będzie smakowała :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dorsz
Pstrąg z folii z carpaccio z buraków Zapiekanka z dorszem i cukinią Smażony dorsz w sosie cytrynowo-kaparowym
Ryba po chińsku Dorsz z owocami Dorsz po grecku
Zapiekane filety dorady Dorsz w cieście z dodatkiem piwa Dorsz z pieprzem cytrynowym
Dorsz pieczony z musztardą bawarską Dorsz z pomidorkami i serem Dorsz pod mozzarellą z pomidorkami koktajlowymi

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane