joaska500

joaska500

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Pasta z wędzonego dorsza

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pasta idealna do smarowania pieczywa :) )

Pasta z wędzonego dorsza

Składniki:

Pasta z wędzonego dorsza

Sposób przygotowania:

Pasta z wędzonego dorsza

Z ryby wyjmujemy ości (uważajmy żeby nie została ani jedna!), mięso wkładamy do miseczki. Czerwoną i żółtą paprykę siekamy w drobną kostkę. Ogórki kiszone obieramy i również kroimy w kosteczkę. Jajka uprzednio ugotowane na twardo obieramy ze skórki po czym kroimy w kostkę. Do ryby dodajemy papryki, ogórki, jajka i orzechy. Całość starannie mieszamy. Do pasty dodajemy majonez oraz solimy i pieprzymy do smaku. Gotową pastę z dorsza wkładamy do lodówki na około godzinę przed podaniem. Smacznego : ) ) )

Redakcja poleca: