Strona główna Pasta z wędzonego dorsza

Pasta z wędzonego dorsza

Dorsz « poprzedni | następny »
joaska500

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 283
zdjęcia: 1 z 1
Pasta z wędzonego dorsza
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pasta idealna do smarowania pieczywa :) )


trudność: łatwe
czas:

Pasta z wędzonego dorsza - SKŁADNIKI:

Pasta z wędzonego dorsza - PRZYGOTOWANIE:

Z ryby wyjmujemy ości (uważajmy żeby nie została ani jedna!), mięso wkładamy do miseczki. Czerwoną i żółtą paprykę siekamy w drobną kostkę. Ogórki kiszone obieramy i również kroimy w kosteczkę. Jajka uprzednio ugotowane na twardo obieramy ze skórki po czym kroimy w kostkę. Do ryby dodajemy papryki, ogórki, jajka i orzechy. Całość starannie mieszamy. Do pasty dodajemy majonez oraz solimy i pieprzymy do smaku. Gotową pastę z dorsza wkładamy do lodówki na około godzinę przed podaniem. Smacznego : ) ) )


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pasta z wędzonego dorsza (strona 1 z 1)  
staśś

staśś

2012-11-21 06:36
Witaj, fajny pomysł żeby złamać smak ogórkiem kiszonym: zakwasi trochę. No i orzechy super. Coś na podobieństwo sosu tatarskiego:)
Skomentuj
Oceń:
0
edytaha

edytaha

2012-11-21 07:40
Fajna pasta :) Czy rzodkiewkę też dawałaś do środka, czy tylko posłużyła do ozdoby?
Skomentuj
Oceń:
0
joaska500

joaska500

2012-11-21 14:07
edytaha napisał(a):

Fajna pasta :) Czy rzodkiewkę też dawałaś do środka, czy tylko posłużyła do ozdoby?

Tutaj rzodkiewka jest tylko do dekoracji ale sądzę że i dodana do pasty smakowała by ciekawie. Dziękuję za miłe komentarze :)
Skomentuj
Oceń:
0
edytaha

edytaha

2012-11-21 17:27
joaska500 napisał(a):

edytaha napisał(a):

Fajna pasta :) Czy rzodkiewkę też dawałaś do środka, czy tylko posłużyła do ozdoby?

Tutaj rzodkiewka jest tylko do dekoracji ale sądzę że i dodana do pasty smakowała by ciekawie. Dziękuję za miłe komentarze :)

Dzięki za odpowiedź, spróbuję taką zrobić z makrelą :)
Skomentuj
Oceń:
0
joaska500

joaska500

2012-11-21 23:15
edytaha napisał(a):

joaska500 napisał(a):

edytaha napisał(a):

Fajna pasta :) Czy rzodkiewkę też dawałaś do środka, czy tylko posłużyła do ozdoby?

Tutaj rzodkiewka jest tylko do dekoracji ale sądzę że i dodana do pasty smakowała by ciekawie. Dziękuję za miłe komentarze :)

Dzięki za odpowiedź, spróbuję taką zrobić z makrelą :)

Mam nadzieję że będzie smakowała :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dorsz
Kotleciki rybne pieczone lub smażone Zapiekanka makaronowa z rybą Dorsz w cieście piwnym
Rybne placuszki Pomarańczowy dorsz Dorsz w jarzynach
Zapiekanka rybna z ziemniakami Dorsz po grecku Pieczony filet z dorsza z ryżem i warzywami
Smażony dorsz z cytryną Smażony dorsz w panierce Ryba po grecku z warzywami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

  • Wygraj kartę o wartości 200zł! Wygraj kartę o wartości 200zł!

    Czy znasz produkty Hortex, które zawierają
paprykę? Wymień przynajmniej trzy i napisz: jakie
 jest Twoje ulubione danie z papryką? Uzasadnij
swoją odpowiedź. Do wygrania 5 kart DUKA o wartości 200 zł każda. Konkurs trwa od 18.03. do 31.03. Zapraszamy!

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane