Strona główna Pasta z wędzonego dorsza

Pasta z wędzonego dorsza

Dorsz « poprzedni | następny »
joaska500 - Przepis na: Pasta z wędzonego dorsza offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 283
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Pasta z wędzonego dorsza
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pasta idealna do smarowania pieczywa :) )


trudność: łatwe
czas:

Pasta z wędzonego dorsza - SKŁADNIKI:

Pasta z wędzonego dorsza - PRZYGOTOWANIE:

Z ryby wyjmujemy ości (uważajmy żeby nie została ani jedna!), mięso wkładamy do miseczki. Czerwoną i żółtą paprykę siekamy w drobną kostkę. Ogórki kiszone obieramy i również kroimy w kosteczkę. Jajka uprzednio ugotowane na twardo obieramy ze skórki po czym kroimy w kostkę. Do ryby dodajemy papryki, ogórki, jajka i orzechy. Całość starannie mieszamy. Do pasty dodajemy majonez oraz solimy i pieprzymy do smaku. Gotową pastę z dorsza wkładamy do lodówki na około godzinę przed podaniem. Smacznego : ) ) )


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pasta z wędzonego dorsza (strona 1 z 1)  
staśś

staśś
offline

2012-11-21 06:36
Witaj, fajny pomysł żeby złamać smak ogórkiem kiszonym: zakwasi trochę. No i orzechy super. Coś na podobieństwo sosu tatarskiego:)
Skomentuj
Oceń:
0
edytaha

edytaha
offline

2012-11-21 07:40
Fajna pasta :) Czy rzodkiewkę też dawałaś do środka, czy tylko posłużyła do ozdoby?
Skomentuj
Oceń:
0
joaska500

joaska500
offline

2012-11-21 14:07
edytaha napisał(a):

Fajna pasta :) Czy rzodkiewkę też dawałaś do środka, czy tylko posłużyła do ozdoby?

Tutaj rzodkiewka jest tylko do dekoracji ale sądzę że i dodana do pasty smakowała by ciekawie. Dziękuję za miłe komentarze :)
Skomentuj
Oceń:
0
edytaha

edytaha
offline

2012-11-21 17:27
joaska500 napisał(a):

edytaha napisał(a):

Fajna pasta :) Czy rzodkiewkę też dawałaś do środka, czy tylko posłużyła do ozdoby?

Tutaj rzodkiewka jest tylko do dekoracji ale sądzę że i dodana do pasty smakowała by ciekawie. Dziękuję za miłe komentarze :)

Dzięki za odpowiedź, spróbuję taką zrobić z makrelą :)
Skomentuj
Oceń:
0
joaska500

joaska500
offline

2012-11-21 23:15
edytaha napisał(a):

joaska500 napisał(a):

edytaha napisał(a):

Fajna pasta :) Czy rzodkiewkę też dawałaś do środka, czy tylko posłużyła do ozdoby?

Tutaj rzodkiewka jest tylko do dekoracji ale sądzę że i dodana do pasty smakowała by ciekawie. Dziękuję za miłe komentarze :)

Dzięki za odpowiedź, spróbuję taką zrobić z makrelą :)

Mam nadzieję że będzie smakowała :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dorsz
Ryba po chińsku Dorsz z owocami Dorsz po grecku
Zapiekane filety dorady Dorsz w cieście z dodatkiem piwa Dorsz z pieprzem cytrynowym
Dorsz pieczony z musztardą bawarską Dorsz z pomidorkami i serem Dorsz pod mozzarellą z pomidorkami koktajlowymi
Dorsz z grilla z cytrusową nutką i rumem Dorsz smażony w panierce Filety z dorsza w chrupiącej parmezanowej panierce

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane