ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 293]

Pasta z wędzonej makreli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna, śniadaniowa pasta rybna. Wystarczy kilka chwil i bez specjalnego wysiłku mamy fajne danie. Polecam.

Pasta z wędzonej makreli

Składniki:

Pasta z wędzonej makreli

 

  • wędzona makrela
  • 150 g twarożku naturalnego
  • mała czerwona cebula

 

  • pieprz młotkowany z kolendrą
  • szczypta soli do smaku

 

  • cebula czerwona i listki sałaty do dekoracji

Sposób przygotowania:

Pasta z wędzonej makreli

ETAP 1:

Rybę pozbawić skóry i ości. Dokładnie oczyścić z najmniejszych ości. Rozdrobnić widelcem. Dodać twarożek i pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę. Dokładnie wymieszać.

Dodać jeszcze do smaku pieprz młotkowany z kolendrą i szczyptę soli. Wyłożyć na talerz, udekorować pokrojoną cebulka i listkami sałaty.

Smacznego.