Igraszki Losu

Igraszki Losu

Złoty Ekspert
[Przepisów: 836]

Pasta z wędzonej makreli dziadka Jurka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Uwielbiam tą pastę niby tylko 3 składniki a tworzą coś pysznego i wspaniałego a dodatkowe przenoszą mnie do czasów dzieciństwa gdzie i was zapraszam :)

Pasta z wędzonej makreli dziadka Jurka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta z wędzonej makreli dziadka Jurka

 

  • 1 wędzona makrela (około 200 gram )
  • 1 cebula
  • 2 jajka
  • Sól, pieprz
  • 1 łyżka majonezu Kieleckiego

Sposób przygotowania:

Pasta z wędzonej makreli dziadka Jurka
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy ze skorupki. Cebulę kroimy w kostkę (nie musi być drobna ), lekko ją solimy i odstawiamy na minimum 1 godzinę.

Po tym czasie cebulę odciskamy przez ręcznik papierowy z nadmiaru wody i tak przygotowaną cebulę przekładamy do blendera.

Do cebuli dodajemy ugotowane jajka i obraną pozbawioną ości makrelę. Wszystko blendujemy na jednolitą pastę.

Dodajemy majonez – mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Tak przygotowaną pastę serwujemy z ulubionym pieczywem, smacznego ; ) 
Pasta z wędzonej makreli dziadka Jurka
Ugotowane na twardo i obrane ze skorupki jajka
Pasta z wędzonej makreli dziadka Jurka
Pokrojona w drobną kostkę, posolona cebula
Pasta z wędzonej makreli dziadka Jurka
Oczyszczona z ości i skóry wędzona makrela