justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

pasta z wędzonych szprotek.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

a może by tak pasta ze szprotek?

pasta z wędzonych szprotek.

Składniki:

pasta z wędzonych szprotek.

 

 

 

  • Składniki:
  • 200 g szprotki,
  • 200 g ser topiony o smaku śmietankow,
  • mało,
  • cebula,
  • garść szczypiorek,
  • Sól,
  • pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

pasta z wędzonych szprotek.
Szprotki w całości nie wszyscy lubią. wiele osób wyjmuje z nich wszystkie ości, dlatego powstała u mnie w domu ta pasta. bardzo łatwo ją zrobić. Wystarczy ze szprotek pousuwać główki i ogonki, jeśli ktoś je lubi można zostawić. Przekładamy do rozdrabniacza razem z resztą składników. Cebule dobrze wcześniej pokroić na małe kawałeczki. rozdrabniamy dosyć mocno. Pasta doskonale pasuje na kromkach chleba z masłem.