monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1245]

Pasta ze szpinaku, fety i gotowanej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • KALORIE: 100
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna pasta ze szpinaku i innych warzyw. Pasta idealna zarówno na chlebku jak i z warzywami do pochrupania. Zapraszam.

Pasta ze szpinaku, fety i gotowanej kapusty Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasta ze szpinaku, fety i gotowanej kapusty

 

  • 100 g fety półtłustej
  • 110 g mrożonego szpinaku
  • 50 g kapusty pekińskiej
  • 10 g śmietany 12%
  • Garść kiełków rzodkiewki
  • 2 duże rzodkiewki
  • ½ czerwonej cebuli
  • Pieprz
  • Marchewka,ogórek zielony, seler naciowy

Sposób przygotowania:

Pasta ze szpinaku, fety i gotowanej kapusty

ETAP 1:

Pasta ze szpinaku, fety i gotowanej kapusty
fetę rozetrzeć widelcem razem ze śmietaną

Szpinak bez rozmrażania przełożyć na patelnię. Dusić do odparowania płynu. Oprószyć solą, odłożyć do ostygnięcia. Porwaną na małe kawałki kapustę przełożyć do woreczka do gotowania na parze do mikrofali. Wstawić do mikro na około 2 minuty. Wyjąć, ostudzić i posiekać.
Do miski przełożyć fetę, dodać śmietanę i rozetrzeć całość widelcem.

ETAP 2:

Pasta ze szpinaku, fety i gotowanej kapusty
do sera dodać uduszony szpinak i cebulkę

Dodać szpinak i kapustę. Wymieszać. Sprawioną rzodkiewkę pokroić w drobną kosteczkę, podobnie postąpić z cebulą. Dodać do miski.

ETAP 3:

Pasta ze szpinaku, fety i gotowanej kapusty
do pasty dodać kiełki doprawić do smaku i wymieszać

Kiełki przesiekać nożem i dodać do miski. Doprawić pieprzem i wymieszać. Odłożyć do lodówki na 30 minut. Podawać z pokrojonymi w słupki chrupiącymi warzywami.