basia4ab

basia4ab

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

Pasta ze szprotkami wedzonymi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jest bardzo dobrą pastą na chleb.Pasty nie solę, gdyż oliwki dodane, nadają jej smaku pod względem słoności .

Pasta ze szprotkami wedzonymi Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pasta ze szprotkami wedzonymi

 

  • szprotki wędzone 2 puszki
  • jajka ugotowane na twardo 5 szt
  • oliwki zielone 1 garść
  • groszek 1 puszka
  • ogórek korniszon lub kiszony 5 szt
  • cebula 2 szt
  • szczypior 1 pęczek
  • pieprz 2 szczypty
  • pieprz ziołowy 2 szczypty
  • majonez dekoracyjny 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Pasta ze szprotkami wedzonymi
Jajka ugotowane na twardo kroję w kosteczkę.Cebulę, ogórki kroje w kostkę.Oliwki kroję w krążki lub na połowę.Szczypior kroję drobno.Groszek odsączam.Wszystkie składniki przygotowane łączę dodaję szprotki wędzone, majonez,przyprawiam przyprawami według uznania,mieszam.Pastę podaje do pieczywa.Życzę smacznego.
Pasta ze szprotkami wedzonymi
Etap 1