Pasternakowe puree

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

szybkie samodzielne pasternakowe puree

Pasternakowe puree

Składniki:

Pasternakowe puree

 

  • 300 gram pasternaku
  • 30 gram masła
  • 1 łyżka curry
  • 5 łyżek śmietany
  • 1 gałązka natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Pasternakowe puree
Pasternak po umyciu obrałam i skroiłam na małe kawałeczki. Przełożyłam do rondla. Zalałam obficie wrzącą wodą. Zmniejszyłam gaz,i gotowałam 10 minut aż warzywa stały się miękkie. Gdy pasternak jest gotowy,to odlałam z niego wodę. Pasternak utłukłam na puree,dodając masło. Całość przyprawiłam curry i śmietaną.Jeszcze raz wymieszałam.Podawałam na gorąco. Wierzch obsypałam świeżą natką pietruszki.