lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Paszteciki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Choć faktycznie trochę długo się robią ale za to jaka potem frajda jeść je

Paszteciki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Paszteciki

 

 

Sposób przygotowania:

Paszteciki
Łopatkę pokroić w większe kawałki dodać 5 marchewek większych gotować na małym ogniu tak jak na zupkę dodać rosołek wołowy Gotować do miękkości. Następnie łopatkę mielimy i marchew dodajemy rosołek z gotowania tak aby zrobiła sie mokra masa która ładnie się zespoli ze sobą

Drożdże rozbełtać z letnim mlekiem dodać mąkę i cukier wlać do wgłębienia w mące przykryć ściereczka poczekać z pól godziny aż zacznie pracować wtedy
dodać jaja, wlać rozczyn, wyrobić. Wlać rozpuszczoną, lekko przestudzoną margarynę, dobrze wyrobić ciasto. Rozwałkować nakładać farsz piec 20-25 minut w 180 stopniach
Paszteciki
Gotujemy na małym ogniu aby rosołek był klarowny
Paszteciki
Mielimy ugotowaną łopatkę oraz marchewki na przemian