Paszteciki do barszczu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Paszteciki idealne do świątecznego barszczyku

Paszteciki do barszczu

Składniki:

Paszteciki do barszczu

 

  • 2 op ciasto francuskie,
  • 0,5 kg kapusta kiszona,
  • 0,5 kg pieczarki,
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Paszteciki do barszczu
Kapustę kiszoną zagotować do miękkości, odcedzić i posiekać. Pieczarki oczyścić, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju. Dodać kapustę kiszoną i razem smażyć ok. 10 min. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto francuskie delikatnie rozwałkować. Odciąć większy pasek. Nałożyć farsz, zwinąć w rulon i pokroić na mniejsze kawałki. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok. 15-20 min.