zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 684]

Paszteciki francuskie

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 5/5 głosów: 14

Paszteciki francuskie z farszem pieczarkowo kapuścianym, są smaczną, wigilijną przystawką . Doskonale komponują się z czerwonym barszczem.

Paszteciki francuskie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Paszteciki francuskie

 

Sposób przygotowania:

Paszteciki francuskie
Najpierw przygotowuję farsz. Pieczarki i cebule myję i obieram, następnie kroję drobno i przesmażam na maśle.

Osobno gotuje kapustę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, listkiem laurowym i zielem angielskim, jeśli kapusta jest mało słona to ją przyprawiam. Gotuję do miękkości, staram się, aby nadmiar wody odparować.

Ugotowaną łączę z pieczarkami i studzę. Farsz można rozdrobnić za pomocą blendera, jak kto woli.

Ciasto francuskie rozwijam, rozkładam na nim farsz i zwijam jak roladę. Następnie kroję w paski tworząc paszteciki.

Smaruję rozbełtanym jajkiem, i obsypuję delikatnie kminkiem.

Piekę 30 minut w 180 st .( muszą się zarumienić ) 
Paszteciki francuskie
rozkładam pieczarkowy farsz i zwijam jak roladę.
Paszteciki francuskie
Następnie kroję w paski tworząc paszteciki
Paszteciki francuskie
Smaruję rozbełtanym jajkiem, i obsypuję delikatnie kminkiem.