Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Paszteciki francuskie z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Pyszne paszteciki francuskie z pieczarkami. Są bardzo chrupiące. Doskonale smakują z barszczem czerwonym.

Paszteciki francuskie z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Paszteciki francuskie z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Paszteciki francuskie z pieczarkami
Pieczarki oraz cebulę pokrój w kostkę. Razem smaż około 10 minut na oliwie. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Przestudź. Ciasto francuskie rozwiń i pokrój na cztery prostokąty. Na każdym płacie ciasta (na połówce) zrób nacięcia. Na drugą połówkę nałóż porcję farszu pieczarkowego. Zwiń ciasto, tak aby część z nacięciami była na wierzchu. Boki lekko dociśnij. Paszteciki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około 15 minut w temperaturze 190 stopni (z termoobiegiem).
Paszteciki francuskie z pieczarkami
Pieczarki oraz cebulę pokrój w kostkę. Razem smaż około 10 minut na oliwie. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Przestudź .
Paszteciki francuskie z pieczarkami
Ciasto francuskie rozwiń i pokrój na cztery prostokąty.
Paszteciki francuskie z pieczarkami
Na każdym płacie ciasta (na połówce) zrób nacięcia. Na drugą połówkę nałóż porcję farszu pieczarkowego .
Paszteciki francuskie z pieczarkami
Zwiń ciasto, tak aby część z nacięciami była na wierzchu. Boki lekko dociśnij. Paszteciki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około 15 minut w temperaturze 190 stopni (z termoobiegiem).