AniaHania

AniaHania

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 131]

Paszteciki gruszkowo serowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Uwielbiam połączenie gruszek i sera z niebieską pleśnią. Wszystko to z dodatkiem orzechów włoskich i otulone ciastem francuskim stworzy nam znakomitą przekąskę.

Paszteciki  gruszkowo serowe

Składniki:

Paszteciki gruszkowo serowe

 

Sposób przygotowania:

Paszteciki gruszkowo serowe
Gruszki umyłam, obrałam, usunęłam gniazda nasienne i pokroiłam w małą kostkę. Przełożyłam do miski. Do gruszek wkruszyłam ser oraz dodałam orzechy włoskie, które wcześniej posiekałam. Farsz doprawiłam pieprzem oraz odrobiną chili, dodałam też szczyptę soli.

Ciasto francuskie podzieliłam na części ( u mnie akurat 10) Na każdy kawałek kładłam porcję farszu. Brzegi docisnęłam a wierzch posmarowałam roztrzepanym jajkiem i posypałam sezamem.

Piekłam w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 20 minut.