gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 616]

Paszteciki krucho-drożdżowe nadziane kurczakiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Paszteciki krucho-drożdżowe nadziane kurczakiem, papryką, serkiem śmietankowo-paprykowym. Fajna przekąska.

Paszteciki krucho-drożdżowe nadziane kurczakiem

Składniki:

Paszteciki krucho-drożdżowe nadziane kurczakiem

Ciasto

Farsz

  • 1 podwójna pierś z kurczaka,
  • 1 cebula,
  • 1 papryka,
  • sól i pieprz do smaku,
  • po łyżeczce ostrej i słodkiej papryki,
  • 1 łyżka suszonej bazylii,

Dodatkowo

  • Serek śmietankowy z papyką,
  • sezam.

Sposób przygotowania:

Paszteciki krucho-drożdżowe nadziane kurczakiem
Drożdże rozpuszczamy w śmietanie z dodatkiem cukru. Mąkę przesiewamy z masłem, dodajemy pozostałe składniki, wlewamy drożdże. Wyrobione ciasto wkładamy na 30 minut do lodówki.

Piersi z kurczaka kroimy w kosteczkę, podsmażamy na oleju, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę, chwilkę podsmażamy. Przyprawiamy.

Ciasto wałkujemy na prostokąt, wykładamy serek i farsz i zwijamy w rulon, następnie kroimy na kwadraty. Wykładamy na natłuszczoną blaszkę. Smarujemy mlekiem i posypujemy sezamem.

Pieczemy ok 35 minut w 180 stopniach.

Smacznego.