Strona główna Paszteciki Wigilijne

Paszteciki Wigilijne

Persik - autor przepisu Paszteciki Wigilijne offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1125
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
Paszteciki Wigilijne
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

idealne do czerwonego barszczu


trudność: średne
czas:

Paszteciki Wigilijne - SKŁADNIKI:

  • 50 dag mąki
  • 2 jaja
  • 1 kostka margaryny
  • 5 dag drożdży
  • 2 cebule
  • 1/2 szklanki mleka
  • po 50 dag kapusty świeżej i kwaszone
  • 10 suszonych grzybów
  • olej
  • sól
  • pieprz

Paszteciki Wigilijne - PRZYGOTOWANIE:

Grzyby namoczyć, ugotować. Posiekaną cebulę zeszklić na oleju, dodać grzyby i pokrojoną kiszoną kapustę,dusić 40 minut. W połowie duszenia dodać posiekaną świeżą kapustę. Odparować, przyprawić. Drożdże rozetrzeć z mlekiem i 2 łyżkami mąki i ciepłego mleka a kiedy zaczną rosnąć dodać 1 jajko wlać do posiekanej margaryny z mąką. Wyrobić ciasto, rozwałkować, wykrawać prostokąty, na środku układać farsz. Zwinąć, odstawić do wyrośnięcia, posmarować rozmąconym jajkiem. Upiec na rumiano w temperaturze 200 stopni.



Komentarze do Paszteciki Wigilijne  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mączne
Naleśniki z pieczarkami,parówkami i serem Czarne racuszki Naleśniki z farszem mięsnym
Pancake with lemon Tort naleśnikowy ze szpinakiem Naleśniki z jabłkami i jagodami
Krokiety wg Mamy Martyny Chutney dyniowo-pomarańczowy z naleśnikami orkisz Jadło drwala, albo placki z gulaszem
Kluski ziemniaczano-serowe Pierożki z sosem grzybowym Drobiowy zbójnik
Dziś moderatorami są
zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4 5
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane