Strona główna Paszteciki Wigilijne

Paszteciki Wigilijne

Persik

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1125
Paszteciki Wigilijne
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

idealne do czerwonego barszczu


trudność: średne
czas:

Paszteciki Wigilijne - SKŁADNIKI:

Paszteciki Wigilijne - PRZYGOTOWANIE:

Grzyby namoczyć, ugotować. Posiekaną cebulę zeszklić na oleju, dodać grzyby i pokrojoną kiszoną kapustę,dusić 40 minut. W połowie duszenia dodać posiekaną świeżą kapustę. Odparować, przyprawić. Drożdże rozetrzeć z mlekiem i 2 łyżkami mąki i ciepłego mleka a kiedy zaczną rosnąć dodać 1 jajko wlać do posiekanej margaryny z mąką. Wyrobić ciasto, rozwałkować, wykrawać prostokąty, na środku układać farsz. Zwinąć, odstawić do wyrośnięcia, posmarować rozmąconym jajkiem. Upiec na rumiano w temperaturze 200 stopni.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Paszteciki Wigilijne  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mączne
Pierogi ruskie wg alien1985 Zielone krokiety z mięsem i boczniakami Kluski ziemniaczane z marchewką i szczypiorkiem
Naleśniki z jeżynami Czekoladowe naleśniki z twarogiem Knedelki z bobem i groszkiem
Amarantusowo-orkiszowe kopytka z sosem truskawkowy Pierogi szpinakowe z mięsem Pierogi z jabłkami
Pierogi z jagodami i białym serem Pierogi z borówką amerykańską Krokiety z mięsem i warzywami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane