Strona główna Paszteciki Wigilijne

Paszteciki Wigilijne

Persik - Przepis na: Paszteciki Wigilijne offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1125
Paszteciki Wigilijne
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

idealne do czerwonego barszczu


trudność: średne
czas:

Paszteciki Wigilijne - SKŁADNIKI:

Paszteciki Wigilijne - PRZYGOTOWANIE:

Grzyby namoczyć, ugotować. Posiekaną cebulę zeszklić na oleju, dodać grzyby i pokrojoną kiszoną kapustę,dusić 40 minut. W połowie duszenia dodać posiekaną świeżą kapustę. Odparować, przyprawić. Drożdże rozetrzeć z mlekiem i 2 łyżkami mąki i ciepłego mleka a kiedy zaczną rosnąć dodać 1 jajko wlać do posiekanej margaryny z mąką. Wyrobić ciasto, rozwałkować, wykrawać prostokąty, na środku układać farsz. Zwinąć, odstawić do wyrośnięcia, posmarować rozmąconym jajkiem. Upiec na rumiano w temperaturze 200 stopni.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Paszteciki Wigilijne  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mączne
Domowe pity do kebaba Zapiekane naleśniki a la caprese Pierogi z zielonawymi gołąbkami
Naleśniki czekoladowe z ananasem Dyniowe racuszki Serowe kluski z dyniowym puree
Pizza rzeźnicka Racuszki dyniowe Pierogi z kaszą gryczaną i suszonymi grzybami
Krokiety z farszem ryżowo kurkowym Racuszki z truskawkami i płatkami owsianymi Limonkowo-miętowe naleśniki z serem i brzoskwinią

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj