Strona główna Paszteciki Wigilijne

Paszteciki Wigilijne

Persik

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1125
Paszteciki Wigilijne
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

idealne do czerwonego barszczu


trudność: średnie
czas:

Paszteciki Wigilijne - SKŁADNIKI:

Paszteciki Wigilijne - PRZYGOTOWANIE:

Grzyby namoczyć, ugotować. Posiekaną cebulę zeszklić na oleju, dodać grzyby i pokrojoną kiszoną kapustę,dusić 40 minut. W połowie duszenia dodać posiekaną świeżą kapustę. Odparować, przyprawić. Drożdże rozetrzeć z mlekiem i 2 łyżkami mąki i ciepłego mleka a kiedy zaczną rosnąć dodać 1 jajko wlać do posiekanej margaryny z mąką. Wyrobić ciasto, rozwałkować, wykrawać prostokąty, na środku układać farsz. Zwinąć, odstawić do wyrośnięcia, posmarować rozmąconym jajkiem. Upiec na rumiano w temperaturze 200 stopni.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Paszteciki Wigilijne  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mączne
Krokiety z pieczarkami  Naleśnikowo-budyniowy deser Budyniowe naleśniki
Pierogi  z porem, serem i miodem Kluski ziemniaczane z jagodami i śmietaną Plasterki jabłka smażone w cieście
Kopytka z serem Gnocchi w pomidorach Knedle z kaszą manną i bananami
Ciasto na pierogi, bardzo łatwe i sprawdzone Placuszki drożdżowe Krokiety z mięsem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 
 Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane