Strona główna Paszteciki Wigilijne

Paszteciki Wigilijne

Persik - Przepis na: Paszteciki Wigilijne offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1125
Paszteciki Wigilijne
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

idealne do czerwonego barszczu


trudność: średne
czas:

Paszteciki Wigilijne - SKŁADNIKI:

  • 50 dag mąki
  • 2 jaja
  • 1 kostka margaryny
  • 5 dag drożdży
  • 2 cebule
  • 1/2 szklanki mleka
  • po 50 dag kapusty świeżej i kwaszone
  • 10 suszonych grzybów
  • olej
  • sól
  • pieprz

Paszteciki Wigilijne - PRZYGOTOWANIE:

Grzyby namoczyć, ugotować. Posiekaną cebulę zeszklić na oleju, dodać grzyby i pokrojoną kiszoną kapustę,dusić 40 minut. W połowie duszenia dodać posiekaną świeżą kapustę. Odparować, przyprawić. Drożdże rozetrzeć z mlekiem i 2 łyżkami mąki i ciepłego mleka a kiedy zaczną rosnąć dodać 1 jajko wlać do posiekanej margaryny z mąką. Wyrobić ciasto, rozwałkować, wykrawać prostokąty, na środku układać farsz. Zwinąć, odstawić do wyrośnięcia, posmarować rozmąconym jajkiem. Upiec na rumiano w temperaturze 200 stopni.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Paszteciki Wigilijne  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mączne
Naleśniki z farszem szpinakowym Kluseczki maślane Racuszki z serkiem wiejskim i jabłkami
Pomidorowe placki ala ziemniaczane Chlebek z otrębami żytnimi Kopytka paprykowe w sosie serowo koperkowym
Pierogi z kapustą i pieczarkami Kakaowe placuszki z jabłkami Pierogi z jagodami i migdałami
Naleśniki z twarogiem i soczewicą Kokosowe naleśniki z frużeliną malinową Pierogi z nektarynkami

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane