karita

karita

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 217]

Paszteciki z kapustą i grzybami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Z cyklu: "...z przepisów mojej Mamy"

Paszteciki z kapustą i grzybami

Składniki:

Paszteciki z kapustą i grzybami

 

 

Sposób przygotowania:

Paszteciki z kapustą i grzybami
Mąkę przesiać. Mleko i masło podgrzać. Rozporwadzić drożdże. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mleko i drożdże, odstawić na kilka minut, po czym jeszcze raz wyrobić. Wałkować na grubość 4-5 mm. Wyciąć trójkąty.

Kapustę opłukać i ugotować do miękkości. Grzyby namoczyć i ugotować. Kapustę poszatkować. Grzyby i cebulę również. Przesmażyć na oleju i dodac do kapusty. gotować ok. 10 minut. Nałożyć na ciasto i zwinąć.
Piec w temp. 180-200 stopni do uzyskania złotego kolrou.