Ania321

Ania321

Złoty Ekspert
[Przepisów: 667]

Paszteciki z mięsa z rosołu

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Bardzo smaczne paszteciki zrobione z mięsa z rosołu oraz gotowanej marchewki. Najlepiej smakują na ciepło.

Paszteciki z mięsa z rosołu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Paszteciki z mięsa z rosołu

 

  • mięso gotowane 300-400 gram
  • marchewka ugotowana 2 szt
  • cebula 1 duża szt
  • oliw z oliwek
  • natka pietruszki 1 pęczek
  • ciasto francuskie 1 opakowanie
  • mak
  • białko do smarowania
  • pieprz czarny
  • sól

Sposób przygotowania:

Paszteciki z mięsa z rosołu
Ugotowane mięso wieprzowe i wołowe oddzielamy od kości i mielimy lub blendujemy razem z ugotowaną marchewką. Cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy, aż się zeszkli.

Dodajemy cebulę do mięsa, dajemy też posiekaną natkę pietruszki i znów blendujemy. Przyprawiamy do smaku. Nakładamy farsz na ciasto francuskie. Zawijamy rulony.

Wierzch smarujemy białkiem i posypujemy makiem. Tniemy rulony po skosie na średniej wielkości kawałki. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 15 minut.  


Paszteciki z mięsa z rosołu
Mięso oddzielamy od kości i mielimy lub blendujemy
Paszteciki z mięsa z rosołu
Cebulkę kroimy w kostkę i szklimy na oliwie
Paszteciki z mięsa z rosołu
Dodajemy do mięsa cebulę i posiekaną natkę pietruszki
Paszteciki z mięsa z rosołu
Nakładamy farsz na ciasto francuskie i zawijamy