dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Paszteciki z mięsem mielonym 4

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczny dodatek do barszczu czerwonego.

Paszteciki z mięsem mielonym 4 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Paszteciki z mięsem mielonym 4

 

Sposób przygotowania:

Paszteciki z mięsem mielonym 4
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy pozostałe składniki ciasta i wyrabiamy gładkie ciasto. Wkładamy do lodówki na ok 30 min. Mięso mieszamy z jajkiem, posiekaną cebulą, solą, pieprzem, ziołami i odrobiną bułki tartej. Wszystko dokładnie wyrabiamy. Ciasto rozwałkowujemy, kroimy w prostokąty. Na cieście układamy farsz i zlepiamy. Następnie dzielimy na mniejsze porcje. Układamy na blasze wyłożonej papierem i smarujemy rozbełtanym jajkiem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni około 20 - 25 minut. Smacznego.
Paszteciki z mięsem mielonym 4
Ciasto dokładnie wyrabiamy i odstaieamy na około pół godziny.
Paszteciki z mięsem mielonym 4
Mięso mieszamy z pozostałymi składnikami.
Paszteciki z mięsem mielonym 4
Na rozwałkowanym cieście ukłądamy farsz mięsny.
Paszteciki z mięsem mielonym 4
Paszteciki układamy na blasze i smarujemy jajkiem.