Elficzna

Elficzna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Paszteciki z mięskiem i kiełkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kruche i delikatne paszteciki z fajnym nadzieniem

Paszteciki z mięskiem i kiełkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Paszteciki z mięskiem i kiełkami

 

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • kostka twarogu
  • opakowanie kiełków (ja mix)
  • 2 piersi z kurczaka
  • kawałek boczku wędzonego
  • 1/3 szklanki wina
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • papryka czerwona ostra
  • kilka plastrów sera
  • żółtko
  • łyżka mleka
  • suszona cebulka w płatkach

Sposób przygotowania:

Paszteciki z mięskiem i kiełkami
Piersi z kurczaka oraz boczek kroję w niewielką kostkę. Wrzucam na rozgrzanym olej i zaczynam podsmażać. Całość doprawiam solą, pieprzem i papryką. Gdy mięso się już zarumieniło dodaję twaróg, wino, doprawiam do smaku i mieszam. Piekarnik rozgrzewam do 180C. Ciasto francuskie rozwijam na stole. Kroję na 8 części. Na każdy kawałek nakładam dużą łyżkę farszu, posypuję suszoną cebulka oraz kładę sporą szczyptę kiełków. Całość zginam na pół i zaciskam widelcem jak pierożka. Wierzch smaruję rozbełtanym żółtkiem z łyżką mleka. Na samą gorę kładę ser żółty i zapiekam całość jakieś 15-20 minut. Smacznego
Paszteciki z mięskiem i kiełkami
mięso i boczek kroję w małą kostkę i wrzucam na patelnie
Paszteciki z mięskiem i kiełkami
nastepnie dodaje twaróg, wino i doprawiam jeśli jest taka potrzeba
Paszteciki z mięskiem i kiełkami
ciasto fancuskie rozwijam i nakładam wszytskie składniki