Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Paszteciki z pieczarkami.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Tak przygotowane i upieczone paszteciki podawać do czystych zup.

Paszteciki z pieczarkami.

Składniki:

Paszteciki z pieczarkami.

 

 

Sposób przygotowania:

Paszteciki z pieczarkami.
Ciasto wyjąć z lodówki i powoli rozmrozić. Pieczarki umyć i drobno posiekać. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w drobną kostkę. Drobno posiekaną cebulę zeszklić na maśle, dodać pokrojone pieczarki i paprykę. Wszystko razem dusić przez 10-15 minut. Następnie zdjąć z ognia, ostudzić, dodać drobno pokrojony ser feta, wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Rozmrożone ciasto pokroić na prostokąty. Na każdy kawałek ciasta położyć łyżeczkę farszu, złożyć na pół i dokładnie zlepiać brzegi. Paszteciki ułożyć na przygotowanej blaszce, posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w temp 200 stopni około 15-20 minut. .