marcinellino

marcinellino

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 149]

pasztecikowe ziemniaki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

ziemniaki nadziewane pasztecikami

pasztecikowe ziemniaki

Składniki:

pasztecikowe ziemniaki

 

  • ziemniaki (najlepiej duże)
  • plasterki boczku wędzonego
  • cebula
  • koncentrat pomidorowy
  • tłuszcz
  • natka pietruszki
  • paszteciki DROP
  • sól pieprz

Sposób przygotowania:

pasztecikowe ziemniaki
Umyte i obrane ziemniaki wypłukać, wydrążyć środki pozostawiając grube ścianki, zalać wrzątkiem (osoloną wodą), ugotować na półmiękko, odcedzić i posypać przyprawami. Cebulę drobno posiekać i usmażyć w połączeniu z koncentratem pomidorowym oraz przyprawami. Następnie wypełnić nią oraz pasztecikami wcześniej przygotowane ziemniaki. Plasterki boczku rozbić tłuczkiem i złożyć na krzyż a w środku umieścić ziemniaki, obłożyć boki spinając wykałaczką u góry. Tak przygotowane ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze i upiec.

Tagi:

ziemniaki