Kasja1986

Kasja1986

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 173]

Pasztecki z brokułami, tuńczykiem i czarnuszką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Takie ciasto jadłam będąc w Szwajcarii, zmieniłam nieco jego formę robiąc pyszne paszteciki, które wybornie smakują zarówno na zimno jak i na gorąco.

Pasztecki z brokułami,  tuńczykiem i czarnuszką

Składniki:

Pasztecki z brokułami, tuńczykiem i czarnuszką

 

  • 500 g ciasta francuskiego
  • czarnuszka do posypania

 

Sposób przygotowania:

Pasztecki z brokułami, tuńczykiem i czarnuszką
Ugotowane jajka i biały ser przeciskamy przez praskę. Do sera i jajek dodajemy ementaler i śmietanę. Brokuła drobno siekamy i również dodajemy do masy. Tuńczyka odcedzamy i też dodajemy. Wsypujemy posiekany szczypiorek, sól, pieprz i gałkę. Wszystko dokładnie mieszamy. Farszem nadziewamy ciasto francuskie nadając dowolny kształt, ja zrobiłam zwykłe paszteciki. Przed pieczeniem posmarowałam masłem i posypałam czarnuszką. Paszteciki wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy około 10 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy kolejne 10 minut, aż paszteciki ładnie się ze złocą.