Basia140188

Basia140188

Szef Kuchni
[Przepisów: 23]

pasztet

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mięso i warzywa gotujemy, wątróbkę smażymy, potem wszystko mielimy i pieczemy.

pasztet

Składniki:

pasztet

 

  • 60dkg łopatki wieprzowej
  • 30dkg surowego boczku
  • 50dkg udźca z indyka
  • 40dkg wątróbki drobiowej
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1 seler
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 małe cebule
  • 1 kajzerka
  • 3 jajka
  • laurowy, pieprz czarny mielony i ziarnisty, ziele angielskie, sól, ostra papryka, gałka muszkatołowa, koniak

Sposób przygotowania:

pasztet
1. Łopatkę, boczek i indyka gotujemy, dodajemy do tego 2 liście laurowe, 4 ziarna pieprzu czarnego, 2 ziarna ziela angielskiego, 2 marchewki, 2 pietruszki, 1 seler, 2 ząbki czosnku. 2. Wątróbkę moczymy w mleku, następnie smażymy razem z 4 małymi cebulami. 3. Kajzerkę moczymy w wywarze mięsnym. 3. Wszystkie składniki chłodzimy i mielimy. 4. Dodajemy jajka, łyżeczkę soli, pieprzu, szczyptę ostrej papryki, pół gałki muszkatołowej i 5 łyżek koniaku. 5. Pieczemy ok. godzinę.

Tagi:

jajko jajka indyk