goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Pasztet

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Domowy pasztet - najlepszy.

Pasztet

Składniki:

Pasztet

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pasztet
Z podanych składników wyrabiamy ciasto. Przekładamy je na 1 godzinę do lodówki.
Bułkę namaczamy w wodzie, odciskamy. Pieczarki, cebulę siekamy i podsmażamy na tłuszczu, dodajemy pokrojoną cienko szynkę, mięso mielone. Dusimy, następnie studzimy. Wbijamy jajka, dodajemy bułkę, doprawiamy farsz do smaku. 1/3 ciasta wykładamy natłuszczoną foremkę, przekładamy do niej farsz, wierzch przykrywamy resztą ciasta. Smarujemy rozkłóconym żółtkiem.
Pasztet pieczemy 1 1/2 godziny w 200 stopniach.