aczp

aczp

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 108]

Książka Kucharska: Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

pasztet domowy mojej mamy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

pasztet mojej mamy, ulubione smarowidło moich córeczek

pasztet domowy mojej mamy

Składniki:

pasztet domowy mojej mamy

Sposób przygotowania:

pasztet domowy mojej mamy

Mięso kroimy na małe kawałki, zalewamy wodą, gotujemy. Pod koniec gotowania dodajemy warzywa. Ugotowane mięso studzimy w wodzie. Następnego dnia wyjmujemy z wywaru i mielimy razem z warzywami oraz surową wątróbką. Dodajemy jajka, bułkę tartą (do uzyskania odpowiedniej konsystencji), wlewamy odrobinę wywaru z mięsa, mieszamy. Doprawiamy sosem sojowym, pieprzem, gałką muszkatołową. Wykładamy do dwóch podłużnych foremek wysmarowanych słoniną, dokładnie dociskamy dłonią. Pieczemy w temp. 180 st. C około 1,5 godziny. Studzimy i jemy z zachwytem na ustach.