Strona główna pasztet domowy mojej mamy

pasztet domowy mojej mamy
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

Pieczeń, Fusion « poprzedni | następny »
aczp offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 85
zdjęcia: 1 z 1
pasztet domowy mojej mamy
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

pasztet mojej mamy, ulubione smarowidło moich córeczek


trudność: średne
czas:

pasztet domowy mojej mamy - SKŁADNIKI:

  • 1 kg wieprzowiny
  • 1 kg wołowiny
  • 1/2 kg podgardla
  • 3 cebule
  • 4 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1,2 pory
  • kawałek selera
  • 15 dkg wątróbki
  • 4 - 5 jajek
  • 5 łyżek sosu sojowego Tao Tao
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • bułka tarta

pasztet domowy mojej mamy - PRZYGOTOWANIE:

Mięso kroimy na małe kawałki, zalewamy wodą, gotujemy. Pod koniec gotowania dodajemy warzywa. Ugotowane mięso studzimy w wodzie. Następnego dnia wyjmujemy z wywaru i mielimy razem z warzywami oraz surową wątróbką. Dodajemy jajka, bułkę tartą (do uzyskania odpowiedniej konsystencji), wlewamy odrobinę wywaru z mięsa, mieszamy. Doprawiamy sosem sojowym, pieprzem, gałką muszkatołową. Wykładamy do dwóch podłużnych foremek wysmarowanych słoniną, dokładnie dociskamy dłonią. Pieczemy w temp. 180 st. C około 1,5 godziny. Studzimy i jemy z zachwytem na ustach.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do pasztet domowy mojej mamy (strona 1 z 1)  
dusia30

dusia30
offline

2010-11-17 18:52
Wygląda bardzo apetycznie:)5
Skomentuj
Oceń:
0
elzbieta8960

elzbieta8960
offline

2010-11-17 19:51
Nie ma to jak wlasnorecznie zrobiony pasztet...5...:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pieczeń
Mielona pieczeń wieprzowa z pieczoną dynią Łopatka pieczona z warzywami Koperkowo-rozmarynowa pieczeń ze szczypiorkiem
„Zając” z jajkiem Pieczeń z białej kiełbasy w cieście kruchym Pieczona łopatka
Łopatka pieczona z cebulą Chińska pieczeń Klops z jajkiem i warzywami
Mięso duszone z pieczarkami Klops Roladki wieprzowe z suszonymi owocami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane