Strona główna pasztet domowy mojej mamy

pasztet domowy mojej mamy
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

Pieczeń, Fusion « poprzedni | następny »
aczp

Mistrz Kuchni
Przepisy: 87
zdjęcia: 1 z 1
pasztet domowy mojej mamy
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

pasztet mojej mamy, ulubione smarowidło moich córeczek


trudność: średnie
czas:

pasztet domowy mojej mamy - SKŁADNIKI:

pasztet domowy mojej mamy - PRZYGOTOWANIE:

Mięso kroimy na małe kawałki, zalewamy wodą, gotujemy. Pod koniec gotowania dodajemy warzywa. Ugotowane mięso studzimy w wodzie. Następnego dnia wyjmujemy z wywaru i mielimy razem z warzywami oraz surową wątróbką. Dodajemy jajka, bułkę tartą (do uzyskania odpowiedniej konsystencji), wlewamy odrobinę wywaru z mięsa, mieszamy. Doprawiamy sosem sojowym, pieprzem, gałką muszkatołową. Wykładamy do dwóch podłużnych foremek wysmarowanych słoniną, dokładnie dociskamy dłonią. Pieczemy w temp. 180 st. C około 1,5 godziny. Studzimy i jemy z zachwytem na ustach.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do pasztet domowy mojej mamy (strona 1 z 1)  
dusia30

dusia30

2010-11-17 18:52
Wygląda bardzo apetycznie:)5
Skomentuj
Oceń:
0
elzbieta8960

elzbieta8960

2010-11-17 19:51
Nie ma to jak wlasnorecznie zrobiony pasztet...5...:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pieczeń
Pieczona marynowana w ziołach łopatka do chleba Pieczeń rzymska z jajkiem Pieczeń wieprzowa z ciemnym sosem
Mięso wieprzowe z pomidorami Pieczeń w grzybowym sosie Pieczeń na kanapki
Gulasz wieprzowy z ziemniakami Mielona pieczeń wieprzowa z pieczoną dynią Łopatka pieczona z warzywami
Koperkowo-rozmarynowa pieczeń ze szczypiorkiem „Zając” z jajkiem Pieczeń z białej kiełbasy w cieście kruchym

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane