Strona główna pasztet domowy mojej mamy

pasztet domowy mojej mamy
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

Pieczeń, Fusion « poprzedni | następny »
aczp - Przepis na: pasztet domowy mojej mamy offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 85
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
pasztet domowy mojej mamy
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

pasztet mojej mamy, ulubione smarowidło moich córeczek


trudność: średne
czas:

pasztet domowy mojej mamy - SKŁADNIKI:

  • 1 kg wieprzowiny
  • 1 kg wołowiny
  • 1/2 kg podgardla
  • 3 cebule
  • 4 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1,2 pory
  • kawałek selera
  • 15 dkg wątróbki
  • 4 - 5 jajek
  • 5 łyżek sosu sojowego Tao Tao
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • bułka tarta

pasztet domowy mojej mamy - PRZYGOTOWANIE:

Mięso kroimy na małe kawałki, zalewamy wodą, gotujemy. Pod koniec gotowania dodajemy warzywa. Ugotowane mięso studzimy w wodzie. Następnego dnia wyjmujemy z wywaru i mielimy razem z warzywami oraz surową wątróbką. Dodajemy jajka, bułkę tartą (do uzyskania odpowiedniej konsystencji), wlewamy odrobinę wywaru z mięsa, mieszamy. Doprawiamy sosem sojowym, pieprzem, gałką muszkatołową. Wykładamy do dwóch podłużnych foremek wysmarowanych słoniną, dokładnie dociskamy dłonią. Pieczemy w temp. 180 st. C około 1,5 godziny. Studzimy i jemy z zachwytem na ustach.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do pasztet domowy mojej mamy (strona 1 z 1)  
dusia30

dusia30
offline

2010-11-17 18:52
Wygląda bardzo apetycznie:)5
Skomentuj
Oceń:
0
elzbieta8960

elzbieta8960
offline

2010-11-17 19:51
Nie ma to jak wlasnorecznie zrobiony pasztet...5...:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pieczeń
Łopatka pieczona z warzywami Koperkowo-rozmarynowa pieczeń ze szczypiorkiem „Zając” z jajkiem
Pieczeń z białej kiełbasy w cieście kruchym Pieczona łopatka Łopatka pieczona z cebulą
Chińska pieczeń Klops z jajkiem i warzywami Mięso duszone z pieczarkami
Klops Roladki wieprzowe z suszonymi owocami Pieczeń z przyprawami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane