Strona główna Pasztet drobiowo-wieprzowy

Pasztet drobiowo-wieprzowy

Pasztety « poprzedni | następny »
kamila1957 - Przepis na: Pasztet drobiowo-wieprzowy offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 122
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Pasztet drobiowo-wieprzowy
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pasztet na wszystkie okazje przepyszny


trudność: łatwe
czas:

Pasztet drobiowo-wieprzowy - SKŁADNIKI:

  • 3 duże marchewki
  • 2 duże pietruszki
  • 12 dag selera
  • 2 listki laurowe
  • 3 ziela ang.
  • 1,1 kg kurczaka
  • 70 dag podgardla surowego białego
  • 70 dag od szynki
  • 2 piersi drobiowe
  • Vegeta 2 łyżki
  • 2 łyżki koperku zielonego(dodałam suszony)
  • 3 bułki pszenne duże
  • Pieprz ziołowy-1 łyżka płaska
  • Pieprz czarny mielony-1 łyżeczka
  • Maggi do smaku wg gustu
  • Bułka tarta
  • Keksówki (foremki)

Pasztet drobiowo-wieprzowy - PRZYGOTOWANIE:

Wody tyle żeby mięso , warzywa były przykryte. Dodajemy przyprawy (ziele, listek, Vegeta). Gotujemy wszystko do miękkości. Mięso drobiowe obieramy od kości, większe kawałki kroimy na mniejsze i podsmażamy. Ziele i listek wyjmujemy. Bułki namaczamy w pozostałym wywarze po mięsie. Ostudzone mięso i warzywa oraz odciśnięte bułki przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa. Wszystkie składniki dobrze mieszamy, dodajemy koperek, pieprze, maggi. Jeśli mamy zbyt rzadkie mięso można zagęści bułką tartą. Keksówki smarujemy olejem i posypujemy bułką tartą. Nakładamy do ¾ wysokości posypujemy bułką tartą. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w 170 *C do chwili zarumienienia się wierzchu pasztetu.
Z tej porcji wyszły 2 keksówki średnie


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pasztet drobiowo-wieprzowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pasztety
Pasztet ''poduszka pięknej Aurory'' Pasztet z królika  Pasztet z soczewicy z warzywami i słonecznikiem
Pasztet z pieczonej dyni i papryki Pasztet z czerwonej soczewicy i  dyni Jarski pasztet z dynią
Pieczeń gryczana z pieczarkami Jesienny pasztet z pieczonych warzyw i ciecierzycy Pasztet z cukinii z papryką
Pasztet z cukinii Kiełbasa z cebulą w pomidorach Mini paszteciki francuskie do barszczu

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane