Strona główna Pasztet drobiowo-wieprzowy

Pasztet drobiowo-wieprzowy

Pasztety « poprzedni | następny »
kamila1957 - Przepis na: Pasztet drobiowo-wieprzowy offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 122
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Pasztet drobiowo-wieprzowy
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pasztet na wszystkie okazje przepyszny


trudność: łatwe
czas:

Pasztet drobiowo-wieprzowy - SKŁADNIKI:

  • 3 duże marchewki
  • 2 duże pietruszki
  • 12 dag selera
  • 2 listki laurowe
  • 3 ziela ang.
  • 1,1 kg kurczaka
  • 70 dag podgardla surowego białego
  • 70 dag od szynki
  • 2 piersi drobiowe
  • Vegeta 2 łyżki
  • 2 łyżki koperku zielonego(dodałam suszony)
  • 3 bułki pszenne duże
  • Pieprz ziołowy-1 łyżka płaska
  • Pieprz czarny mielony-1 łyżeczka
  • Maggi do smaku wg gustu
  • Bułka tarta
  • Keksówki (foremki)

Pasztet drobiowo-wieprzowy - PRZYGOTOWANIE:

Wody tyle żeby mięso , warzywa były przykryte. Dodajemy przyprawy (ziele, listek, Vegeta). Gotujemy wszystko do miękkości. Mięso drobiowe obieramy od kości, większe kawałki kroimy na mniejsze i podsmażamy. Ziele i listek wyjmujemy. Bułki namaczamy w pozostałym wywarze po mięsie. Ostudzone mięso i warzywa oraz odciśnięte bułki przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa. Wszystkie składniki dobrze mieszamy, dodajemy koperek, pieprze, maggi. Jeśli mamy zbyt rzadkie mięso można zagęści bułką tartą. Keksówki smarujemy olejem i posypujemy bułką tartą. Nakładamy do ¾ wysokości posypujemy bułką tartą. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w 170 *C do chwili zarumienienia się wierzchu pasztetu.
Z tej porcji wyszły 2 keksówki średnie


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pasztet drobiowo-wieprzowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pasztety
Pieczeń gryczana z pieczarkami Jesienny pasztet z pieczonych warzyw i ciecierzycy Pasztet z cukinii z papryką
Pasztet z cukinii Kiełbasa z cebulą w pomidorach Mini paszteciki francuskie do barszczu
Pasztet z ciecierzycy i soczewicy czerwonej Pyszna, domowa pasztetowa Pasztet z królika z leśnymi grzybami
Pasztet z królika i fasoli Placki ziemniaczane z żółtym serem Pajęczyca Tekla

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane