Strona główna Pasztet drobiowo-wieprzowy

Pasztet drobiowo-wieprzowy

Pasztety « poprzedni | następny »
kamila1957 offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 122
zdjęcia: 1 z 4
Pasztet drobiowo-wieprzowy
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pasztet na wszystkie okazje przepyszny


trudność: łatwe
czas:

Pasztet drobiowo-wieprzowy - SKŁADNIKI:

  • 3 duże marchewki
  • 2 duże pietruszki
  • 12 dag selera
  • 2 listki laurowe
  • 3 ziela ang.
  • 1,1 kg kurczaka
  • 70 dag podgardla surowego białego
  • 70 dag od szynki
  • 2 piersi drobiowe
  • Vegeta 2 łyżki
  • 2 łyżki koperku zielonego(dodałam suszony)
  • 3 bułki pszenne duże
  • Pieprz ziołowy-1 łyżka płaska
  • Pieprz czarny mielony-1 łyżeczka
  • Maggi do smaku wg gustu
  • Bułka tarta
  • Keksówki (foremki)

Pasztet drobiowo-wieprzowy - PRZYGOTOWANIE:

Wody tyle żeby mięso , warzywa były przykryte. Dodajemy przyprawy (ziele, listek, Vegeta). Gotujemy wszystko do miękkości. Mięso drobiowe obieramy od kości, większe kawałki kroimy na mniejsze i podsmażamy. Ziele i listek wyjmujemy. Bułki namaczamy w pozostałym wywarze po mięsie. Ostudzone mięso i warzywa oraz odciśnięte bułki przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa. Wszystkie składniki dobrze mieszamy, dodajemy koperek, pieprze, maggi. Jeśli mamy zbyt rzadkie mięso można zagęści bułką tartą. Keksówki smarujemy olejem i posypujemy bułką tartą. Nakładamy do ¾ wysokości posypujemy bułką tartą. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w 170 *C do chwili zarumienienia się wierzchu pasztetu.
Z tej porcji wyszły 2 keksówki średnie


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pasztet drobiowo-wieprzowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pasztety
Pasztet drobiowy z wątróbką Tort chlebowo-pasztetowy Pasztet z ciecierzycy, grzybów i pieczonej dyni
Pasztet jaglano-dyniowy Pasztet ''poduszka pięknej Aurory'' Pasztet z królika
Pasztet z soczewicy z warzywami i słonecznikiem Pasztet z pieczonej dyni i papryki Pasztet z czerwonej soczewicy i  dyni
Jarski pasztet z dynią Pieczeń gryczana z pieczarkami Jesienny pasztet z pieczonych warzyw i ciecierzycy

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane