zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Pasztet drobiowy - ekspresowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Moja kolejna propozycja na smaczny i szybki pasztet. Tym razem z kurczaka i indyka. Na śniadanie lub kolację.

Pasztet drobiowy - ekspresowy

Składniki:

Pasztet drobiowy - ekspresowy

 

  • 150 g mięsa z udek kurczaka ( gotowanego )
  • 350 g mięsa zduszonych golonek indyczych
  • 1 duszona cebula czosnkowa
  • 1/2 szk rosołu
  • 50 g masła
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • ostra papryka do smaku

Sposób przygotowania:

Pasztet drobiowy - ekspresowy
Mięso powinno być ciepłe ale nie gorące i obrane od kości. Wrzucić je do naczynia najlepiej wysokiego.

Potem do mięsa wlać rosół, dodać do smaku przyprawy oraz masło. Dokładnie wszystko zmiksować blenderem.

Po zmiksowaniu pasztet przełożyć do wyparzonych słoiczków, zakręcić , przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 4 dni.