CORAL

CORAL

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 181]

Pasztet drobiowy z jagodami goji

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Delikatny w smaku pasztet drobiowy. Warzywa i owoce goji sprawiają że ma niecodzienny smak. Gorąco polecam.

Pasztet drobiowy z jagodami goji

Składniki:

Pasztet drobiowy z jagodami goji

pasztet

Sposób przygotowania:

Pasztet drobiowy z jagodami goji
Około 20 minut gotujemy mięso z zielem angielskim i liściem laurowym, potem dodajemy warzywa całość solimy i gotujemy do miękkości mięsa.

Opłukaną i osuszoną wątróbkę chwilę obsmażamy na suchej patelni. Zdejmujemy. Połowę suchej bułki kroimy w cząstki, dodajemy do wątróbki , polewamy 3-4 łyżkami mleka, przyprawiamy solą.

Mięso oddzielone od kości mielimy z wątróbką, cebulą moczoną w gorącej wodzie, marchewką i pietruszką. Na koniec dodajemy pozostałą czerstwą bułkę, dla przeczyszczenia maszynki.

Jagody goji zalewamy gorącą wodą a gdy napęcznieją odlewamy wodę. Zmielone mięso przyprawiamy dodajemy jajko i kilka łyżek rosołu ( ok.30 ml), mieszamy na koniec dodajemy jagody i posiekaną natkę pietruszki.

Mięso przekładamy do foremki 16 X 12 cm wysmarowanej smalcem, posypanej kaszą manną i sezamem, pieczemy około 40 minut. W trakcie pieczenia pasztet możemy podlewać rosołem.