mama2006

mama2006

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Pasztet drobiowy z żurawiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ugotować udka z warzywami i przyprawami. Poszatkowaną cebulę podsmażyć na patelni wraz z wątróbkami. Wszystkie produkty wystudzić.

Pasztet drobiowy z żurawiną

Składniki:

Pasztet drobiowy z żurawiną

 

  • 100 g żurawiny Bakalland
  • 2-3 cebule
  • 1 kg udek z kurczaka
  • 40 dag wątróbki drobiowej
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 2 jajka
  • 1/2 pora
  • liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, 1 łyżeczka cukru, majeranek

Sposób przygotowania:

Pasztet drobiowy z żurawiną
Zmielić 2 x w maszynce do mięso ( wraz ze skórą),warzywami, wątróbką z cebulą.Wbić 2 jajka, doprawić do smaku sola pieprzem, majerankiem,cukrem.Dobrze wyrobić.Następnie dodać 100 g suszonej żurawiny i znów wymieszać.Przełożyć do formy keksowej wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec w temp, 180 st.C - 60 min.Kroić po wystudzeniu, najlepiej następnego dnia. Ja serwuję z dodatkiem konfitury z żurawiny.