iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Pasztet gęsi z papryką

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Taki pasztet robię zazwyczaj na Święta w większych ilościach a potem też mrożę, gęsina jest bardzo zdrowa i smaczna szczególnie w formie pasztetu. Można podawać na chlebie lub jako osobną przekąskę.

Pasztet gęsi z papryką

Składniki:

Pasztet gęsi z papryką

 

Sposób przygotowania:

Pasztet gęsi z papryką
Mięso mielimy razem ze słoniną, czosnkiem oraz cebulą, dodajemy bułkę, jajka, majeranek, 3/4 łyżki soli, szczypta pieprzu, gałkę muszkatołową, pokrojone w drobną kostkę papryki, następnie przekładamy wszystko do keksówki, posypujemy papryka, pieczemy 1 godzinę pod przykryciem folii aluminiowej w temp. 160 stopni. pod koniec pieczenia zdejmujemy folię ale wierzch pasztetu się podpiekł.