mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Pasztet jajeczny z płatkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny pasztet jajeczny z płatkami, posmakuje każdemu.

Pasztet jajeczny z płatkami

Składniki:

Pasztet jajeczny z płatkami

 

Sposób przygotowania:

Pasztet jajeczny z płatkami
Bułki pokrój, zalej mlekiem, wsyp płatki owsiane. Pozostaw na 20 minut , aby zmiękły. Jajka pokrój, cebulę posiekaj i podsmaż na maśle. Oba składniki przełóż do miski. Dodaj masę z bułki, płatków i mleka, surowe jajka, oliwę i pokrojony szczypiorek. Wymieszaj i przypraw do smaku, a następnie masę przełóż do wyłożonej pergaminem formy. Piecz około 2o minut w temperaturze 180 stopni.