lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Pasztet kurkowo-mięsny

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pasztet kurkowo-mięsny :-)

Pasztet kurkowo-mięsny

Składniki:

Pasztet kurkowo-mięsny

 

Sposób przygotowania:

Pasztet kurkowo-mięsny
Kurki oczyść,pokrój 6-7 kurek odłóż w całości na później.Na maśle podsmaż cebulę a następnie kurki.Smaż aż wyparuje z nich płyn.Farsz ostudź,zmiel w maszynce,dodaj przyprawy,mięso mielone,jaja oraz śmietanę.Formę na keks posmaruj masłem i oprósz bułką tartą,napełń farszem mięsno grzybowym.Na wierzch pasztetu poukładaj odłożone kurki.Pasztet piecz w temp 180 st przez około 50 minut.

Tagi:

mięso