Pasztet mięsny

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Pasztet mięsny
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Pasztet - Mięso pokroić na kawałki, zalać w garnku niedużą ilością wody (powinna przykrywać


trudność: łatwe
czas:

Pasztet mięsny - SKŁADNIKI:

Pasztet mięsny - PRZYGOTOWANIE:

Pasztet: Mięso pokroić na kawałki, zalać w garnku niedużą ilością wody (powinna przykrywać mięso) i gotować do miękkości. W trakcie gotowania dodać po krojoną wątrobę, cebulę i opłukane suszone grzyby. Ugotowane produkty wyjąć, wystudzić. Bułkę namoczyć w wywarze. Mięso, wątrobę, grzyby, cebulę i bułkę przekręcić dwukrotnie przez maszynkę. Dodać surowe jaja, po płaskiej łyżeczce soli i pieprzu i po 2 łyżeczki pozostałych zmielonych przypraw. Wszystko dokładnie wymieszać. Brytfanki wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Na dnie każdej brytfanki można ułożyć kratkę z paseczków słoniny. Masę przełożyć do brytfanek, napełniając je do 3/4 wysokości. Piec około 40 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 200-250°C. Wystudzić, ostrożnie wyjąć z brytfanek. Pasztet gotowy!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pasztet mięsny  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Jajecznica z awokado i zieleniną Idealny sernik z rosą Brownie w jajkach
Skrzydełka marynowane w marynowanych buraczkach Pieczona karkówka z rękawa Zapiekanki z gyrosem
Lekka sałatka z jajkiem i roszponką Pulpety w sosie pomidorowym Mazurek Wielkanocny  o smaku migdałowym
Czarny makaron Eli z krewetkami Orzechowa krówka Orientalny makaron

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane