dommagda

dommagda

Starszy Kucharz
[Przepisów: 42]

Pasztet Pani Wiesi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pasztet jest wspaniały,uwielbiam go.

Pasztet Pani Wiesi

Składniki:

Pasztet Pani Wiesi

 

  • 1/2 kg boczku świeżego
  • 30 dag. wątróbki
  • 40 dag. mięska z piersi (niekoniecznie)
  • bułka namoczona w mleku lub wodzie
  • 3 zeszklone cebulki
  • sol,pieprz,majeranek

 

 

Sposób przygotowania:

Pasztet Pani Wiesi
Mięso upiec albo ugotować.Jednak najlepiej mięso upiec,a wątróbkę podsmażyć z cebulką.Jak już mięso będzie miękkie to przepuścić dwa razy przez maszynkę,dodać wątróbkę z cebulką,wszystko przekręcić i przyprawić.Tłuszczyk ze smażonego mięsa dodać do składników.Piec około 1 h,wierzch musi być ładnie zarumieniony.