noculos

noculos

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

pasztet pieczarkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszny pasztet idealny jako samodzielne danie jak i np. do chleba

pasztet pieczarkowy

Składniki:

pasztet pieczarkowy

 

Sposób przygotowania:

pasztet pieczarkowy
Pieczarki myjemy, osuszamy, ścieramy na tarce. Smazymy na oleju. Cebulę kroimy w kosteczkę, podsmażamy. Bułki po namoczeniu w mleku odciskamy, mieszamy z pieczarkami, cebulą, dodajemy zółtka, doprawiamyn solą i pieprzem.Miksujemy. Dodajemy ubite na piane białka. mieszamy. Przekładamy do wysmarowanej i posypanej bułka tarta formy. na wierzch kładzioemy odrobine masła. Pieczemy około godziny w goracym piekarniku.

Tagi:

jajko tarta jajka