Strona główna Pasztet sojowy z okary

Pasztet sojowy z okary

reanja - Przepis na: Pasztet sojowy z okary offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 288
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Pasztet sojowy z okary
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pasztet jest lekki i dietetyczny, przy tym zdrowy a tani


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Pasztet sojowy z okary - SKŁADNIKI:

  • 1 kg okary lub ugotowanej soi
  • 3/4 szklanki płatków owsianych
  • 1 szklanka kaszy manny
  • 2 jajka
  • 100g grzybów lub pieczarek
  • 6 kawałków pomidora suszonego
  • 2- 3 ząbki czosnku
  • 1/4 kostki masła
  • łyżka przyprawy w płynie- maggi lub sosu sojowego
  • garść pestek słonecznika
  • garść ziół- natka pietruszki, tymianek
  • sól, pieprz do smaku

Pasztet sojowy z okary - PRZYGOTOWANIE:

Okarę lub soję mielimy w maszynce do mięsa. Mieszamy z płatkami owsianymi i przyprawą w płynie. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na min 30 minut. Grzyby kroimy w plasterki i dusimy na łyżce masła- studzimy Słonecznik prażymy na suchej patelni i również studzimy, a pomidory wyciągamy z oleju i kroimy na małe kawałki .Do okary dodajemy wszystkie przyprawy, kaszę manna, jajka, grzyby - dokładnie wyrabiamy mikserem i przekładamy do formy keksowej. Użyłam formy o wymiarach 28x9 cm i wyłożyłam ją folią aluminiową. Pieczemy 50 minut w temperaturze 200 st C


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pasztet sojowy z okary  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Diety
Pieczony naleśnik Bezglutenowe naleśniki z kurczakiem Ruski tort naleśnikowy
Jesienna zapiekanka ziemniaczano-grzybowa Pstrąg pieczony na gałązkach świerkowych Kakaowo-gryczane naleśniki z serkiem i malinami
Razowiec na zakwasie  z syropem daktylowym Koktajl truskawkowo-ananasowy z biszkoptami Pierś z kurczaka pieczona w jogurtowej marynacie
Zdrowe śniadanie- jaglane płatki na mleku Omlet z cukinią Majonez słonecznikowy

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane