Strona główna Pasztet sojowy z okary

Pasztet sojowy z okary

reanja - Przepis na: Pasztet sojowy z okary offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 286
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Pasztet sojowy z okary
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pasztet jest lekki i dietetyczny, przy tym zdrowy a tani


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Pasztet sojowy z okary - SKŁADNIKI:

  • 1 kg okary lub ugotowanej soi
  • 3/4 szklanki płatków owsianych
  • 1 szklanka kaszy manny
  • 2 jajka
  • 100g grzybów lub pieczarek
  • 6 kawałków pomidora suszonego
  • 2- 3 ząbki czosnku
  • 1/4 kostki masła
  • łyżka przyprawy w płynie- maggi lub sosu sojowego
  • garść pestek słonecznika
  • garść ziół- natka pietruszki, tymianek
  • sól, pieprz do smaku

Pasztet sojowy z okary - PRZYGOTOWANIE:

Okarę lub soję mielimy w maszynce do mięsa. Mieszamy z płatkami owsianymi i przyprawą w płynie. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na min 30 minut. Grzyby kroimy w plasterki i dusimy na łyżce masła- studzimy Słonecznik prażymy na suchej patelni i również studzimy, a pomidory wyciągamy z oleju i kroimy na małe kawałki .Do okary dodajemy wszystkie przyprawy, kaszę manna, jajka, grzyby - dokładnie wyrabiamy mikserem i przekładamy do formy keksowej. Użyłam formy o wymiarach 28x9 cm i wyłożyłam ją folią aluminiową. Pieczemy 50 minut w temperaturze 200 st C


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pasztet sojowy z okary  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Diety
Pstrąg pieczony na gałązkach świerkowych Kakaowo-gryczane naleśniki z serkiem i malinami Razowiec na zakwasie  z syropem daktylowym
Koktajl truskawkowo-ananasowy z biszkoptami Pierś z kurczaka pieczona w jogurtowej marynacie Zdrowe śniadanie- jaglane płatki na mleku
Omlet z cukinią Majonez słonecznikowy Zdrowe Tiramisu Dyniowe
Dietetyczne roladki z marchewką i jarmużem Sojowe flaczki wegetariańskie Ziemniaki zapiekane z kurczakiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane