Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Pasztet świąteczny z dziczyzną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszny domowy pasztet idealny na świąteczny stół

Pasztet świąteczny z dziczyzną

Składniki:

Pasztet świąteczny z dziczyzną

 

  • 2 kg miesa (może być z rosołu+wolowe+drobiowe)
  • 1 kg dziczyzny (może być bażant)
  • 1 pałka czosnku
  • 4-5 łyżek grysiku
  • Pieprz
  • Sól
  • 4 jajka
  • 2 suszone chilli

Sposób przygotowania:

Pasztet świąteczny z dziczyzną
Mięso ugotowac z papryczką chilli, a nastepnie zmielić(wczesniej wyciągnąć paprykę). Czosnek obrać i przepuścic przez praskę. Do mięsa wbić jajka, dodać czosnek i grysik. Doprawić do smaku sola i pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Rozłożyć do keksówek wysmarowanych tłuszczem. Piec ok. półtorej godziny.