misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Pasztet w wędzonego łososia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

W momencie podawania przybierz paskami wędzonego łososia, krążkami cebuli i cytryny...

Pasztet w wędzonego łososia

Składniki:

Pasztet w wędzonego łososia

 

  • 450g wędzonego łososia, posiekanego
  • 185g masła
  • 1 cebula, drobno posiekana
  • 1 łyżka stołowa soku z cytryny
  • 2 łyżeczki kremu chrzanowego
  • 1 łyżka stołowa posiekanych kaparów
  • 1/4 filiżanki posiekanego szczypiorku
  • wędzony łosoś do przybrania
  • krążki cebuli do przybrania
  • plasterki cytryny do przybrania

 

Sposób przygotowania:

Pasztet w wędzonego łososia
Włóż wędzonego łososia, masło, cebulę, sok z cytryny, chrzan i kapary do malaksera i zmiksuj na gładką masę. Przenieś masę do salaterki, posyp szczypiorkiem, przypraw solą i pieprzem do smaku. Przykryj i wstaw do lodówki. W momencie podawania przybierz paskami wędzonego łososia, krążkami cebuli i cytryny.

Tagi:

kapary