Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Pasztet warzywny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pasztet warzywny z marchewką i kapustą włoską. Smaczny pasztet dla wegetarian ale i nie tylko dla nich.

Pasztet warzywny Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasztet warzywny

 

Sposób przygotowania:

Pasztet warzywny
Marchewki obieram i kroję na mniejsze kawałki paruję do miękkości. Kapustę włoską siekam, wrzucam do garnka dolewam 1/2 szkl wody i olej przykrywam i duszę 30 minut.

Warzywa studzę i miksuję mikserem lub mielę maszynką.

Masę doprawiam do smaku dodaję jajka , bułkę tartą, mąkę.

Wymieszaną masę przekładam do formy z papierem do pieczenia i piekę 1 h w temp 180 stopni.


Pasztet warzywny
Marchewki obieram i kroję na mniejsze kawałki paruję do miękkości.
Pasztet warzywny
Kapustę włoską siekam , wrzucam do garnka dolewam 1/2 szkl wody i olej przykrywam i duszę 30 minut.
Pasztet warzywny
Warzywa studzę i miksuję mikserem lub mielę maszynką.
Pasztet warzywny
Wymieszaną masę przekładam do formy z papierem do pieczenia i piekę 1 h w temp 180 stopni.