Pasztet warzywny

Karkówka « poprzedni | następny »
motorek70

Srebrny Ekspert
Przepisy: 686
zdjęcia: 1 z 5
Pasztet warzywny
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pasztet warzywny z papryką


trudność: łatwe
czas:

Pasztet warzywny - SKŁADNIKI:

  • 1 kg karczku
  • 1/2 kg mięsa gotowanego
  • 40 dkg wątróbki
  • 1/3 szkl rosołu
  • 7 ząbków czosnku
  • 3 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/2 selera
  • 2 cebule
  • jajko
  • natka pietruszki
  • papryka czerwona
  • 2 łyżki smalcu
  • pieprz
  • kucharek

Pasztet warzywny - PRZYGOTOWANIE:

Marchewkę, seler, pietruszkę gotujemy w osolonej wodzie. Cebulę i czosnek obieramy. Ugotowane jarzyny mielimy razem z papryką. Cebulę kroimy i rumienimy na patelni z 2 łyżkami smalcu. Mięso mielimy razem z obranym czosnkiem. Natkę pietruszki siekamy. Wszystkie składniki dajemy do miski i wyrabiamy masę mięsną, dolewamy rosół i doprawiamy do smaku. Wyrobione mięso dajemy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i pieczemy w nagrzanym piekarniku ok1 godz. w temp. 180 stopni


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pasztet warzywny  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Karkówka
Karkówka w piwie Karkówka pieczona w sosie Karkówka w sosie śmietanowym
Grillowana karkówka z musem paprykowym Pieczona karkówka w piwnej skorupce Łopatka w sosie chrzanowym
Duszona karkówka Karkówka nadziewana dynią i cukinią Karkówka z pieczarkami i papryką
Domowa delikatna wędlina z karkówki Karkówka duszona w kawie Karczek gotowany

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane