Pasztet warzywny

Karkówka « poprzedni | następny »
motorek70 - Przepis na: Pasztet warzywny offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 683
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Pasztet warzywny
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pasztet warzywny z papryką


trudność: łatwe
czas:

Pasztet warzywny - SKŁADNIKI:

  • 1 kg karczku
  • 1/2 kg mięsa gotowanego
  • 40 dkg wątróbki
  • 1/3 szkl rosołu
  • 7 ząbków czosnku
  • 3 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/2 selera
  • 2 cebule
  • jajko
  • natka pietruszki
  • papryka czerwona
  • 2 łyżki smalcu
  • pieprz
  • kucharek

Pasztet warzywny - PRZYGOTOWANIE:

Marchewkę, seler, pietruszkę gotujemy w osolonej wodzie. Cebulę i czosnek obieramy. Ugotowane jarzyny mielimy razem z papryką. Cebulę kroimy i rumienimy na patelni z 2 łyżkami smalcu. Mięso mielimy razem z obranym czosnkiem. Natkę pietruszki siekamy. Wszystkie składniki dajemy do miski i wyrabiamy masę mięsną, dolewamy rosół i doprawiamy do smaku. Wyrobione mięso dajemy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i pieczemy w nagrzanym piekarniku ok1 godz. w temp. 180 stopni


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pasztet warzywny  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Karkówka
Karczek pieczony marynowany z pieprzem cytrynowym Karczek pieczony w winie Paczuszki z karkówki z kaszanką
Karkówka pachnąca lasem i ogrodem Szaszłyki z karkówki Karkówka w kolorowej papryce
Kotlety mielone z cukinią Karkówka pod leśnymi grzybami Ziołowo-czosnkowa karkówka z grilla
Słoikowa kiełbasa z karkówki z boczkiem i czubricą Grillowany karczek musztardowy Mielonka z boczku i karkówki

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane