Pasztet warzywny

Karkówka « poprzedni | następny »
motorek70 - Przepis na: Pasztet warzywny offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 686
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Pasztet warzywny
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pasztet warzywny z papryką


trudność: łatwe
czas:

Pasztet warzywny - SKŁADNIKI:

  • 1 kg karczku
  • 1/2 kg mięsa gotowanego
  • 40 dkg wątróbki
  • 1/3 szkl rosołu
  • 7 ząbków czosnku
  • 3 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/2 selera
  • 2 cebule
  • jajko
  • natka pietruszki
  • papryka czerwona
  • 2 łyżki smalcu
  • pieprz
  • kucharek

Pasztet warzywny - PRZYGOTOWANIE:

Marchewkę, seler, pietruszkę gotujemy w osolonej wodzie. Cebulę i czosnek obieramy. Ugotowane jarzyny mielimy razem z papryką. Cebulę kroimy i rumienimy na patelni z 2 łyżkami smalcu. Mięso mielimy razem z obranym czosnkiem. Natkę pietruszki siekamy. Wszystkie składniki dajemy do miski i wyrabiamy masę mięsną, dolewamy rosół i doprawiamy do smaku. Wyrobione mięso dajemy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i pieczemy w nagrzanym piekarniku ok1 godz. w temp. 180 stopni


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pasztet warzywny  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Karkówka
Karkówka nadziewana dynią i cukinią Karkówka z pieczarkami i papryką Domowa delikatna wędlina z karkówki
Karkówka duszona w kawie Karczek gotowany Karczek pieczony marynowany z pieprzem cytrynowym
Karczek pieczony w winie Paczuszki z karkówki z kaszanką Karkówka pachnąca lasem i ogrodem
Szaszłyki z karkówki Karkówka w kolorowej papryce Kotlety mielone z cukinią

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane