Pasztet warzywny

Karkówka « poprzedni | następny »
motorek70 - Przepis na: Pasztet warzywny offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 676
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Pasztet warzywny
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pasztet warzywny z papryką


trudność: łatwe
czas:

Pasztet warzywny - SKŁADNIKI:

  • 1 kg karczku
  • 1/2 kg mięsa gotowanego
  • 40 dkg wątróbki
  • 1/3 szkl rosołu
  • 7 ząbków czosnku
  • 3 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/2 selera
  • 2 cebule
  • jajko
  • natka pietruszki
  • papryka czerwona
  • 2 łyżki smalcu
  • pieprz
  • kucharek

Pasztet warzywny - PRZYGOTOWANIE:

Marchewkę, seler, pietruszkę gotujemy w osolonej wodzie. Cebulę i czosnek obieramy. Ugotowane jarzyny mielimy razem z papryką. Cebulę kroimy i rumienimy na patelni z 2 łyżkami smalcu. Mięso mielimy razem z obranym czosnkiem. Natkę pietruszki siekamy. Wszystkie składniki dajemy do miski i wyrabiamy masę mięsną, dolewamy rosół i doprawiamy do smaku. Wyrobione mięso dajemy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i pieczemy w nagrzanym piekarniku ok1 godz. w temp. 180 stopni


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pasztet warzywny  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Karkówka
Mielonka z boczku i karkówki Duszona karkóweczka z boczniakami Mięciutka karkówka z grilla
Karczek w słodkiej papryce i tymianku Karkówkowe roladki ze szczypiorem Karkówka po myśliwsku
Zielone kluski Eli z mięsem Karczek grillowany w ziołowej marynacie Grillowana karkówka w marynacie z ketchupem
Karkówka w pomidorowej marynacie  Staropolska zupa gulaszowa z karkówką Karkówka w pieczeniowym sosie

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane