Marta85

Marta85

Szef Kuchni
[Przepisów: 19]

Pasztet warzywny

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Zdrowsza wersja pasztetu niż ten tradycyjny mięsny, ale równie pyszny. Świetny dodatek do kanapek , idealny na wielkanocny stół, czy na codzienne śniadanie.

Pasztet warzywny

Składniki:

Pasztet warzywny

 

Sposób przygotowania:

Pasztet warzywny

ETAP 1:

Warzywa oczyszczamy. Gotujemy( oprócz groszku) do miękkości i blenderujemy.

Warzywa łączymy z pozostałymi składniki i dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku. Masę warzywną dzielimy na dwie części.

Foremkę keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy połowę masy warzywnej, i układamy jajka, przykrywamy drugą częścią masy.

Pieczemy 30-40 minut w temp. 160 stopni.