Strona główna Pasztet wielkanocny

Pasztet wielkanocny

Pasztety « poprzedni | następny »
Cukiereczek13 - Przepis na: Pasztet wielkanocny offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 601
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Pasztet wielkanocny
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Pasztet to obowiązkowa pozycja na świątecznym stole


trudność: łatwe
czas:

Pasztet wielkanocny - SKŁADNIKI:

Pasztet wielkanocny - PRZYGOTOWANIE:

Łopatkę i brzuch kroimy w grubszą kostkę. W garnku zagotowujemy wodę, solimy. Do wrzątku dodajemy mięso, obraną marchewkę i cebulę, ziele i liść angielski. Całość gotujemy 30 minut. Po wyjęciu mięso i warzywa studzimy. Za pomocą maszynki mielimy mięso, warzywa oraz wątrobę. Całość dokładnie mieszamy, dodajemy zioła, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni. Keksówkę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Do formy wykładamy masę mięsną. Całość pieczemy około godziny, do momentu aż góra się zarumieni i brzegi pasztetu będą odchodziły od foremki. Pasztet podałam z konfitura z czerwonej cebuli. Życzę smacznego :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pasztet wielkanocny  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pasztety
Pasztet z cukinii Kiełbasa z cebulą w pomidorach Mini paszteciki francuskie do barszczu
Pasztet z ciecierzycy i soczewicy czerwonej Pyszna, domowa pasztetowa Pasztet z królika z leśnymi grzybami
Pasztet z królika i fasoli Placki ziemniaczane z żółtym serem Pajęczyca Tekla
Pasta do chleba z wołowiny i pieczarek Pasztet drobiowy z żurawiną Pasztet z papryką i pieczarkami

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane