Strona główna Pasztet wielkanocny

Pasztet wielkanocny

Pasztety « poprzedni | następny »
Cukiereczek13

Złoty Ekspert
Przepisy: 651
zdjęcia: 1 z 5
Pasztet wielkanocny
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Pasztet to obowiązkowa pozycja na świątecznym stole


trudność: łatwe
czas:

Pasztet wielkanocny - SKŁADNIKI:

Pasztet wielkanocny - PRZYGOTOWANIE:

Łopatkę i brzuch kroimy w grubszą kostkę. W garnku zagotowujemy wodę, solimy. Do wrzątku dodajemy mięso, obraną marchewkę i cebulę, ziele i liść angielski. Całość gotujemy 30 minut. Po wyjęciu mięso i warzywa studzimy. Za pomocą maszynki mielimy mięso, warzywa oraz wątrobę. Całość dokładnie mieszamy, dodajemy zioła, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni. Keksówkę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Do formy wykładamy masę mięsną. Całość pieczemy około godziny, do momentu aż góra się zarumieni i brzegi pasztetu będą odchodziły od foremki. Pasztet podałam z konfitura z czerwonej cebuli. Życzę smacznego :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pasztet wielkanocny  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pasztety
Pasztet jajeczny z parówką Pasztet z królikiem Babka sojowa Wielkanocna
Pasztet pychota z cieciorki Pasztet wieprzowo wołowy z suszonymi grzybami Drobiowy pasztet bez pieczenia
Pasztet z papryką Pasztet drobiowo warzywny  z polędwiczkami Pasztet pieczony
Pasztet gęsi z papryką Pasztet z płatkami owsianymi Pasztet drobiowy z wątróbką

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane