Strona główna Pasztet wielkanocny

Pasztet wielkanocny

Pasztety « poprzedni | następny »
Cukiereczek13 - Przepis na: Pasztet wielkanocny offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 628
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Pasztet wielkanocny
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Pasztet to obowiązkowa pozycja na świątecznym stole


trudność: łatwe
czas:

Pasztet wielkanocny - SKŁADNIKI:

Pasztet wielkanocny - PRZYGOTOWANIE:

Łopatkę i brzuch kroimy w grubszą kostkę. W garnku zagotowujemy wodę, solimy. Do wrzątku dodajemy mięso, obraną marchewkę i cebulę, ziele i liść angielski. Całość gotujemy 30 minut. Po wyjęciu mięso i warzywa studzimy. Za pomocą maszynki mielimy mięso, warzywa oraz wątrobę. Całość dokładnie mieszamy, dodajemy zioła, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni. Keksówkę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Do formy wykładamy masę mięsną. Całość pieczemy około godziny, do momentu aż góra się zarumieni i brzegi pasztetu będą odchodziły od foremki. Pasztet podałam z konfitura z czerwonej cebuli. Życzę smacznego :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pasztet wielkanocny  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pasztety
Pasztet z królika  Pasztet z soczewicy z warzywami i słonecznikiem Pasztet z pieczonej dyni i papryki
Pasztet z czerwonej soczewicy i  dyni Jarski pasztet z dynią Pieczeń gryczana z pieczarkami
Jesienny pasztet z pieczonych warzyw i ciecierzycy Pasztet z cukinii z papryką Pasztet z cukinii
Kiełbasa z cebulą w pomidorach Mini paszteciki francuskie do barszczu Pasztet z ciecierzycy i soczewicy czerwonej

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane