piotr.frysiak

piotr.frysiak

Kucharz
[Przepisów: 7]

Pasztet wieprzowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

łatwy i smaczny pasztet wieprzowy, nie wymagający większych umiejętności kulinarnych/

Pasztet wieprzowy

Składniki:

Pasztet wieprzowy

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pasztet wieprzowy
Karkówkę i brzuszek pokroić i udusić razem z cebulką (około godziny) Wątróbkę udusić w osobnym garnku, jak będzie wszystko miękkie odstawić do wystygnięcia. Po wystudzeniu wszystko zmielić w maszynce elektrycznej. Następnie dodać pozostałe składniki: jajka, śmietanę i przyprawy. Przełożyć do uprzednio przygotowanych form i piec w temperaturze 180-200 stopni przez około 35 minut.

Tagi:

jajko jajka