ewawul

ewawul

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 91]

Pasztet wyborny

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wyborny pasztet na każdą okazje

Pasztet wyborny

Składniki:

Pasztet wyborny

 

 

Sposób przygotowania:

Pasztet wyborny
Grzyby zalewamy ciepłą wo­dą, odstawiamy. Wątróbkę my­jemy, oczyszczamy z błon, du­simy na oleju kilka minut. Mięso i warzywa myjemy. Warzywa obieramy i z mięsem wkładamy do garnka. Zalewamy 2 L wody. Wsypujemy liście laurowe, zie­le angielskie, sól i pieprz. Gotu­jemy ok. godziny. Studzimy. 7. Mięso oddzielamy od kości. Bułki moczymy w wywarze, odciskamy. Grzyby osączamy. Mięso, warzywa, grzyby, wą­tróbkę i bułki dwukrotnie drob­no mielimy. Dodajemy jajka, startą całą gałkę, imbir oraz pieprz i sól do smaku. Wlewa­my 2 szklanki wywaru. Wyra­biamy na jednolitą masę.
3. Do natłuszczonej i posypa­nej bułką tartą formy wkładamy masę. Wierzch wygładzamy, posypujemy bułką tartą. Pie­czemy ok. 70 minut w piekarni­ku rozgrzanym do 180 stopniC