SUPERPRZEPIS

Pasztet wykwintny

  • zbysiowa
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8
Pasztet wykwintny Więcej zdjęć (5)

Pasztet z królika i boczku, smaczny, aromatyczny. Doskonale smakuje z chrzanem wielkanocnym. U nas znika jako pierwszy.

Składniki:

Pasztet wykwintny

 

 

Sposób przygotowania:

Pasztet wykwintny
Królika myję i dzielę na części, gotuję z boczkiem , warzywami i przyprawami jak rosół , do miękkości mięs. Wątrobę myję, kroję i przesmażam na oleju. Miękkie mięso i warzywa wyciągam z rosołu, odstawiam do ostudzenia. Następnie oddzielam mięso od kości i mielę w maszynce do mięsa razem z ostudzoną wątrobą i warzywami. Bułki namaczam w rosole, odciskam i też mielę. Masę przyprawiam, dodaję jajka i dokładnie mieszam całość. Nakładam do foremek, piekę około godziny w 170 st. C
Pasztet wykwintny
Królika myję i dzielę na części, gotuję z boczkiem , warzywami i przyprawami jak rosół , do miękkości mięs.
Pasztet wykwintny
Miękkie mięso i warzywa wyciągam z rosołu, odstawiam do ostudzenia. Następnie oddzielam mięso od kości i mielę w
Pasztet wykwintny
Następnie oddzielam mięso od kości i mielę w maszynce do mięsa razem z ostudzoną wątrobą i warzywami.
Pasztet wykwintny
Bułki namaczam w rosole, odciskam i też mielę. Masę przyprawiam, dodaję jajka i dokładnie mieszam całość.