lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Pasztet z cielęciny wg lipka02

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

znakomity pasztet z cielęciny

Pasztet z cielęciny wg lipka02

Składniki:

Pasztet z cielęciny wg lipka02

 

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z cielęciny wg lipka02
Cielęcine umyj,osusz i pokrój na kawałki,podobnie i boczek.Zalej mięso i boczek zimną wodą.Dodaj do tego liść laurowy,ziele angielskie,ziarna pieprzu oraz posiekaną drobno cebulę i startą marchewkę.Pod koniec gotowania gdy mięso będzie miękkie wrzuć wątróbki drobiowe.Mięso i wątróbki odcedź z wody,dodaj namoczone bułki i zmiel w maszynce do mielenia.Do masy dodaj żółtka a na koniec pianę z białek.Dopraw wszystko do smaku.Wyłóż masę do natłuszczonej formy i piecz pasztet 40-50 minut w temp 200 st.