A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 259]

Pasztet z cukini

  • 10
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

doskonałe na postne dni i nie tylko,smaczne na zimno i na ciepło,smak na pewno zaskoczy,ale kto lubi cukinię temu spodoba się ten przepis

Pasztet z cukini

Składniki:

Pasztet z cukini

Sposób przygotowania:

Pasztet z cukini

Umytą cukinię,kroimy w drobną kostkę (można zetrzeć na tarce z dużymi oczkami,ale wówczas należy wykroić środek),cebulę zeszklić na maśle,dodać cukinię i paprykę,przesmażyć i ostudzić. Twaróg zmiksować z żółtkami(z białek ubić pianę),połączyc z duszonymi warzywami,startym serem,tartą bułką i 4 łyżkami oleju,doprawić solą,pieprzem i szczyptą cząbru,połączyć z pianą z białek.Foremkę posmarować olejem i obsypać tartą bułką,przełożyć masę,piec w piekarniku nagrzanym do190* około 50-60 min.SMACZNEGO!

Redakcja poleca: