Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 952]

Pasztet z cukinii

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

W sklepach mamy duży wybór gotowych pasztetów ale najlepsze i najzdrowsze są te przygotowane w domu.

Pasztet z cukinii Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Pasztet z cukinii

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z cukinii
Cukinię obrać, zetrzeć na tarce posolić i zostawić aż puści sok który następnie odcisnąć. Cebulę obieramy i drobno siekamy  czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę podsmażamy na oleju. Studzimy. Pietruszkę i marchewkę obieramy i ścieramy na tarce. Ser ścieramy na tarce.

Do cukinii dodajemy warzywa, bułkę tartą, ser żółty, żółtka oraz wlewamy olej doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy. Białka ubijamy i mieszamy z pasztetem. Kaksówkę smarujemy tłuszczem, obsypujemy bułką tartą i wykładamy masę, wyrównujemy powierzchnię i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy ok 1,5 h.
Pasztet z cukinii
Cukinię obrać , zetrzeć na tarce posolić i zostawić aż puści sok który następnie odcisnąć.
Pasztet z cukinii
Cebulę obieramy i drobno siekamy , czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę podsmażamy na oleju.
Pasztet z cukinii
Do cukinii dodajemy warzywa , bułkę tartą, ser żółty, żółtka oraz wlewamy olej doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy
Pasztet z cukinii
Białka ubijamy i mieszamy z pasztetem .
Pasztet z cukinii
Kaksówkę smarujemy tłuszczem , obsypujemy bułką tartą i wykładamy masę , wyrównujemy powierzchnię i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy ok 1,5 h.

Tagi:

cukinia